Vanliga frågor

BRA TIPS FÖR DIG OCH DITT HÅR

Här ger vi svar på några vanliga frågor som garanterat kommer att få ditt hår att se ännu fräschare ut.

Hur håller man håret fräscht utan att tvätta det varje dag?
Torrschampo är en bra produkt som fräschar upp håret utan att du behöver blanda i vatten. Du kan också spraya lite i hårbotten med en vanlig spray och  sedan lyfta håret en aning med fingrarna. Ett tredje alternativ är att bara skölja ur håret (utan schampo) och sedan låta det självtorka.

Vad gör man om håret känns som tuggummi även när det är nytvättat?
Det beror ofta på att håret är riktigt slitet, ett tecken på att det är dags att klippa igenom det. Tills du kommer iväg till frisören kan du använda inpackningar och balsam som passar din hårtyp. Efter var 3:e-4:e tvätt brukar det vara lagom med en kur.

Vad är skillnaden mellan hårfärger för hemmabruk och de som frisören använder?
Den stora skillnaden är att hemma har du inget proffs som kan hjälpa dig att välja rätt färg och göra en ordentlig applicering. Hemmafärger kan vara toppen om du vill fräscha upp din hårfärg, bättra på en utväxt eller täcka gråa hår. För avancerade färgningar är det bästa att boka tid på salong.

Vad är skillnaden mellan salongsprodukter och de man köper i vanliga affärer?
Skillnaden består ofta i koncentrationen av aktiva ämnen och hur mycket av den varan som finns i produkten. Ett dyrare salongsschampo har ofta en hög koncentration aktiva ämnen som kan ge håret en djupare behandling. Sådana schampon brukar också räcka längre.